• Snelle levering

  • Door klanten als beste beoordeeld

  • Betaal achteraf met Klarna

  • Gratis verzending vanaf € 100,00

  • 30 dagen retour

Geplaatst op: vrijdag 28 januari 2022

E-bike Fietsroutes

Oldambtroute

54 km, Heiligerlee, Groningen

Vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans zijn musea op zich, maar wie weinig op heeft met cultuur hoeft zeker niet rechtsomkeert te maken. De route voert namelijk ook langs het nieuwe Oldambtmeer, een van de grootste meren van ons land. Parkeer je e-bike bij Vogelkijkhut Kiekkaaste en spot kluten, slobeenden en scholeksters.

Langs de randen van het Schier­eiland van Winschoten, zoals het zandgebied tussen de Dollardpol­ders wordt genoemd, ligt een aantal door het landijs opgestuwde ruggen met daartussen lager gelegen hoog­veengronden. Op de ruggen liggen de wegdorpen. De vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans in het grensgebied speelden tijdens de Tachtigjarige Oorlog een belangrijke rol. Ten noorden van Winschoten is de Blauwe Stad aangelegd om de sterk teruggelopen landbouw­functie te vervangen door een gecombineerde woon-, recreatie- en natuurfunctie. Op de plaats van het drooggevallen Huningameer – brongebied van het veenriviertje de Tjamme – is hier inmiddels het nieuwe Oldambtmeer uitgegraven, dat met ruim 800 ha een van de grootste meren van Nederland is.

De waardering van www.e-bikeaccuspecialist.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 28 reviews.